Een gids voor het kopen van geschikte potten en pannen voor uw kookplaat

De meeste moderne pannen zijn gemaakt voor duurzaamheid en gaan best een aantal jaren mee voordat je ze moet vervangen; dus als je kijkt naar welke potten en pannen je moet kopen, is het belangrijk om na te denken over de esthetiek en de bruikbaarheid. U vindt pannen en  vlees maken in een keramische pan voor iedereen, met een breed scala aan kookgerei dat verschillende stijlkwaliteiten heeft en geschikt is voor verschillende budgetten. Voordat je een pannenset koopt, zijn er een aantal verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden.

Ten eerste is het belangrijk om kookgerei te vinden dat geschikt is voor jouw kookplaat en oven. Fornuizen worden nu geleverd met een reeks verschillende soorten kookplaten en niet al het kookgerei is noodzakelijkerwijs geschikt voor alle soorten. Gaskookplaten zijn geweldig omdat elk type pot of pannen geschikt is om ermee te gebruiken. Het is echter belangrijk om uw gas niet te hoog te hebben bij kleinere pannen en het te beperken tot de bodem zodat het niet omhoog en langs de zijkanten van de pannen reikt. Dit kan leiden tot schade aan het handvat van uw pan en tot verspilling van aanzienlijke hoeveelheden gas die niet nodig zijn om de warmte effectief te geleiden. Net als gaskookplaten zijn spiraalvormige kookplaten geschikt voor alle soorten potten en pannen.

Massieve kookplaten gebruiken elektrische elementen die een ronde gietijzeren plaat opwarmen, ze zijn heel gebruikelijk bij elektrische heteluchtovens. Hoewel je met dit type kookplaat elk type pot of pannen kunt gebruiken, kun je het beste kiezen voor pannen met een vlakke bodem om ervoor te zorgen dat de warmte gelijkmatig door de pan wordt geleid.

Inductiekookplaten zijn gemaakt van een enkele glasplaat die inductieverwarming gebruikt om het kookgerei direct te verwarmen in plaats van het oppervlak en staan bekend om hun bliksemsnelle verwarmingsvermogen. Bij het kiezen van kookgerei voor een inductiekookplaat moet u ervoor zorgen dat uw potten en pannen zijn gemaakt van een ferromagnetisch metaal, wat in feite een metaal betekent dat kan worden gemagnetiseerd. Een pan van puur aluminium, koper of keramiek werkt niet met dit type pan, omdat ze niet magnetisch zijn, daarom is een pannen van een staallegering of gietijzer de beste keuze.

Halogeenkookplaten gebruiken halogeenlampen onder een glasplaat om de warmte naar het kookgerei over te brengen. Aangezien dit type kookplaat licht gebruikt om te verwarmen, is het goed om geen potten of pannen met glimmende oppervlakken te gebruiken, omdat deze de warmte kunnen weerkaatsen op de halogeenlampen eronder en deze in sommige gevallen kunnen beschadigen. Pannen met een stevige, stevige bodem werken het beste, omdat ze bestand moeten zijn tegen korte uitbarstingen van intense hitte.

Het laatste type kookplaat is er een die vaste brandstof gebruikt; deze zijn over het algemeen van Aga-ovens die ook voor huishoudelijk gebruik grote hoeveelheden warmte genereren. Als je vaste brandstof gebruikt, kies dan een duurzame set pannen die bestand zijn tegen de hoge hitte die deze kookplaten kunnen produceren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *